Az Ön vásárlói kosara

szállítási díjak:
0HUF
Teljes összeg:
0.00HUF
Vásárlás készítése

Ön kosara üres

Értekes csoda-bogyó

Nézd, milyen csodálatos vagyok! Ez nem túlzás!

Engem megvizsgálták a tudósok és az orvosok. Ők a bölcsek, úgy gondolják, hogy én fenomenális vagyok. De én csak egyszerűen végzem a munkám. Gyógyítok és szépítek. Figyelj rám! Tetőtől talpig hatok rád. Orvos vagyok, aki gyógyít téged, nővér vagyok, aki feltölti sejtjeidet vitaminokkal és más hasznos anyagokkal, ápoló vagyok, aki a szervezetedet salaktalanítja és serkenti a májad munkáját.

A vitaminok bennem nagyobb koncentrációban vannak mint más nyövényekben. Például, az A-vitamin 3-szor több, mint a sárgarépában, a C-vitamin 10-szer több, mint a narancsban, de az E-vitamin is 4-szer több, mint a napraforgóban.
Vitamin C

brinumsVitamin E

brinumsVitamin A

brinums190 biológiailag aktív tápanyag

 • Sok erős antioxidáns
 • 18 aminosav
 • 14 vitamin (A, B csoport, C, D, K, P)
 • Provitaminok
 • 11 ásványi anyag (cink, kalcium, vas, stb..)
 • Fenolok
 • 42 fajta lipid és sok fontos nyomelem
 • 22 zsízsav, többek között:
 • Omega 3
 • Omega 6
 • Omega 7
 • Omega 9
 • 36 típusú flavonoidNézd, mit csinálok a te kedvedért

 • Csodákat teszek a bőrrel - regenerálom, rugalmas lesz, szerkezete javul.
 • Én egy erős antioxidáns vagyok
 • Antidepresszánsként hatok
 • Késleltetem az öregedést, megújítom a sejteket
 • Megakadályozom a gyulladásokat
 • Csökkentem a koleszterin szintet
 • Serkentem az immunrendszert
 • Csökkentem a rosszindulatú daganatok kialakulásának kockázatát
 • Javítom a vérkeringést és csökkentem a trombózis veszélyt
 • Természetes módon javítom az energiádat
 • Harcolok a fertőzések és a vírusok ellen
 • Javítom a belső szervek működését
 • Kényszerítem a szívet, hogy úgyműködjön, mint egy óra
 • Segítek, az agy munkáját
 • Javítom az idegrendszert
 • Gyógyítom a sebeket
 • A kemoterápiás kezelés következményeit felszámolom
 • Növelem a szexuális potenciátEgy szóval - arra kényszerítelek, hogy egészséges és szép legyel!

Egy kis törtelem

Köszönhetően a homoktövis saját értékes tulajdonságainak Ázsiában széles körben használjak gyógyászatban évezredek óta. A homoktövist széles körben alkalmazzak régóta Oroszországban is.

A legősiebb írott források között a tibeti szerzetesek traktatusaiban is megemlítik a homoktövist. Mindazonáltal, a homoktövis a legelismertebb időszaka i.e. 200 évvel Nagy Sándor hadjártának idejében volt. A kimerült katonák észrevették, hogy a lovaik gyümölcsöket ettek néhány ismeretlen fáról, a katonák is megkóstoltak a gyümölcsöket amik bogyókra hasonlítottak. Néhány nappal később a katonák is és a lovak is visszanyerték az erejüket. Azóta ennek a növénynek a latin neve Hippophae, minek jelentése „ fényes ló”. Nagy Sándor hozta e gyümölcs fát Európába. A homoktövis leggyakrabban Ázsiában, Európában és Oroszországban fordul elő de a közelmúltban Kanadában is találtak.

Dzsingisz kán, Mongólia császára, a 13. század legnagyobb birodalmának létrehozója, három dologra támaszkodott: a jól szervezett hadseregre, a szigorú fegyelemre és a homoktövisre.

Erős antioxidáns

Öregedés és vele járó betegségek, például a szívbetegségek és a rák, az oxidációtól függ, amit reaktív molekulák túl nagy mennyisége okoz. Antioxidánsok azok az anyagok, ami csökkentik az oxidációt. Az egészséges embernek erős az oxidációs rendszere, maga a szervezet van beprogramozva a káros anyagok semlegesítésére és elpusztítására.Az öregedés folyamán az oxidációs rendszer gyengül, amit tovább gyengít a tartós stressz, rossz szokások, túlzott napozás, környezet szennyezése, betegségek, tartós gyulladás, trauma, műtét, éhezés, rossz minőségű élelmiszer és más káros hatások. A szabadgyökök szerepet játszanak az öregedés folyamat felgyorsulásában is: károsítják a szervezet kollagén kötőszöveti rostjait, ráncosítják a bőrt és csökkentik annak víztartalmát. A szabadgyökök káros hatása sok szervet érint de a leghamarabb szív és érrendszert. Ez magas koleszterin szintet, az érfalak rugalmasságának csökkenését, magas vérnyomást okoz, aminek a következménye infarktus lehet, de károsodik a bőr, a szemek, az immunrendszer és a kötőszövetek.

Az antioxidánsnak nevezett vegyületek képesek a szabadgyököket hatástalanítani. Az antioxidánsok azok az anyagok, amelyek egyfajta védőpajzsként működnek az ártalmas szabadgyökökkel szemben. A homoktövis az egyik legerősebb antioxidáns az ismert antioxidánsok között!

Egészségre való hatás

A - vitamin és karatinoidok

Karatinoid 8 különbözo" tipúsa, köztük a Béta-karotin. A Béta- karotin az A- vitamin provitaminja, más néven /retinol/, zsí'rban oldódó vitamin. Elsősorban a sejtek fejlődésében, illetve növekedésében játszik nagyon fontos szerepet. Az A-vitamin a szervezet számára elsősorban az immunrendszer helyes működése, illetve a látás miatt nélkülözhetetlen, de a nyálkahártyák és a bőr egészségének fenntartásában is fontos szerepet kap, valamint a karotinoidok mint antioxidánsok is jelentősek

Források

1. Seaberry, Hippophae rhamnoides L., United States Department of Agriculture, Natural Resources Conservation Service, http://www.naturalproductsinsider.com/
 
2. Li TSC, Beveridge THJ. Sea buckthorn: a new medicinal and nutritional botanical. Agriculture and Agri-Food Canada, Publication No. 10320E, Ottawa, 2007.
 
3. Li TSC, Beveridge THJ. Sea buckthorn (Hippophae rhamnoides L.): production and utilization. National Research Council of Canada, Research Press No. 46317, ISBN 13-9780660190075
 
4. Dharmananda S. Sea buckthorn. Institute of Traditional Medicine Online, 2004, http://www.itmonline.org/arts/seabuckthorn.htm
 
Zeb A. Important therapeutic uses of sea buckthorn (Hippophae): a review. J Biol Sci 4:687-693, 2004.http://ansijournals.com/jbs/2004/687-693.pdf
 
6. Yang B, Kallio HP. Fatty acid composition of lipids in sea buckthorn (Hippophae rhamnoides L.) berries of different origins. J Agric Food Chem. 2001 Apr;49(4):1939-47.
 
7. Yang B, Karlsson RM, Oksman PH, Kallio HP. Phytosterols in sea buckthorn (Hippophae rhamnoides L.) berries: identification and effects of different origins and harvesting times. J Agric Food Chem. 2001 Nov;49(11):5620-9.
 
8. Tiitinen KM, Hakala MA, Kallio HP. Quality components of sea buckthorn (Hippophae rhamnoides) varieties. J Agric Food Chem. 2005 Mar 9;53(5):1692-9.
 
9. Cenkowski S, Yakimishen R, Przybylski R, Muir WE. Quality of extracted sea buckthorn seed and pulp oil, Can Biosystems Engin 48:3.9-3.16, 2006. http://engrwww.usask.ca/oldsite/societies/csae/protectedpapers/c0508.pdf
 
10. Yang B, Linko AM, Adlercreutz H, Kallio H. Secoisolariciresinol and matairesinol of sea buckthorn (Hippophae rhamnoides L.) berries of different subspecies and harvesting times. J Agric Food Chem. 2006 Oct 18;54(21):8065-70.
 
11. Zeb A. Chemical and nutritional constituents of sea buckthorn juice. Pak J Nutr 3:99-106, 2004.
 
12. Kallio H, Yang B, Peippo P, Tahvonen R, Pan R. Triacylglycerols, glycerophospholipids, tocopherols, and tocotrienols in berries and seeds of two subspecies (ssp. sinensis and mongolica) of Sea Buckthorn (Hippophaë rhamnoides). J Agric Food Chem. 2002 May 8;50(10):3004-9.
 
13. Singh V, Gupta RK, Sawhney RC, Arumughan C. Tocopherols and carotenoids in fruit pulp oil of seabuckthorn growing in dry temperate Himalayas, In: Proceedings of the 2nd Conference of the International Seabuckthorn Association, Beijing, China, August, 2005.
 
14. Gorbatsova J, Lõugas T, Vokk R, Kaljurand M. Comparison of the contents of various antioxidants of sea buckthorn berries using CE. Electrophoresis. 2007 Nov;28(22):4136-4142.
 
15. Zeb A. Anti-carcinogenic potential of lipids from Hippophae: evidence from the recent literature, Asian Pacific J Cancer Prev 7:32-5, 2006 http://www.apocp.org/cancer_download/Volume7_No1/Zeb.pdf
 
16. List of presentations, 3rd Conference of the International Seabuckthorn Association, Quebec City, August 2007, http://www.isa2007.net/stock/eng/program-isa2007-august-08.pdf
 
17. Larmo P, Alin J, Salminen E, Kallio H, Tahvonen R. Effects of sea buckthorn berries on infections and inflammation: a double-blind, randomized, placebo-controlled trial, Eur J Clin Nutr. 2007 Jun 27 (ahead of print).

Receptek

Gyümölcslé koktélek

Forró karácsonyi ital, nagyon népszerű a gyerekek körében.

Az édes szilva kompótot hozzá adjuk a Bio2You homoktövis léhez 1 : 1 arányban és melegítsük néhány percig. Egészséges karácsonyi italt kapunk!

Bio2You homoktövis lé nyírfa lével

1:1 arányban. A nyírfa lé nagyon egészséges és olyan betegnek ajánljuk akiknek vérszegénysége, tuberkulózisa van, szintén ajánlott megfázás, bőrbetegségek, érelmeszesedés, ízületi gyulladás, köszvény, reuma ellen és vizelethajtó hatása miatt a vesekő ellen. Homoktövis lé és nyírfa lé kombináció szinergisztikusan fokozza egymás hatását. Naponta 3 alkalommal 1 pohár javasolt.

Bio2You homoktövis lé cékla lével és sárgarépa lével

1:1:1 arányban, adjunk hozzá 65%-os cukorszirupot ízlés szerint. Nyugtató hatású, valamint jó a vese, a máj, az epehólyag, székrekedés, atherosclerosis, és anyagcsere-betegségek kezelésére.

Bio2You homoktövis lé fekete ribizli lével

1:1 arányban

Bio2You homoktövis lé, sárgarépa lével

1:1 arányban

Hideg fogások és saláták

Vitaminos homoktövis vaj

500 g tejszín, 200 g homoktövis lé Bio2You, melyből távolisuk el a felső vastag réteget, verjük fel mixerrel, amíg nem kapunk krém állagú masszát. Az így kapott vaj, szép aranyszínű, nagyon gazdag különböző zsírsavakban , karotinoidokban, tokoferolokban, stb. Hűtőben kell tárolni.

Szendvics vaj homoktövissel és sárgarépával

Hozzávalók: 100 g sárgarépa, 125 g dúsított homoktövis vaj (fenti recept), só ízlés szerint. Főtt sárgarépát finomra reszeljük, homoktövises vajjal össze keverjük, megsózunk és habverővel újra habosra verjük fel.

Túrós / sajtos körözőt homoktövissel

70 g tejföl, 100 g reszelt sajt, 2 evőkanál túró, 2 evőkanál homoktövis lé Bio2You. Simára keverjük. Nagyon finom friss kenyérrel!

Alma-sárgarépa püré homoktövissel

2 evőkanál homoktövis lé Bio2You, 2 alma, 1 sárgarépa. Finomra reszelt almát és sárgarépát kicsit felmelegítjük és összekeverjük homoktövis lével, majd lehűtjük.

Cékla saláta, túróval és a homoktövis lével

80 g főtt cékla, 50 g túró, 2 evőkanál homoktövis lé Bio2You, kapor vagy petrezselyem. Apróra vágott céklát keverjük össze túróval és homoktövis lével, meghintjük kaporral vagy petrezselyemmel.

Sárgarépa saláta homoktövissel

10 frissen reszelt sárgarépa, 0,5 csésze tejföl, 2 evőkanál Bio2You homoktövis lé. Mindet keverjük össze, és nagyon egészséges salátát kapunk.

Saláta sárgarépával, almával, csalánnal, homoktövissel

2 reszelt friss sárgarépa, 2 reszelt friss alma, 0,5 dkg apróra vágott csalán, 0,5 csésze kefir vagy író, 2 evőkanál homoktövis lé Bio2You. Hozzávalókat keverjük össze, és 20 percre tegyük hűtőbe. Nagyon egészséges saláta.

Levesek

Hideg leves homoktövisből

4 db cékla, 3 db sárgarépa, 3 db uborka, 30 g zöldhagyma, 1 csésze kefir vagy író, 1 liter víz, kapor ízlés szerint és 4 evőkanál homoktövis lé Bio2You. Reszeljük le a céklát és a sárgarépát, adjunk hozzá homoktövis levet, vizet és sót ízlés szerint, melegítsük fel és fedő alatt 10 percre hagyjuk állni. Ezután hűtsük le, adjunk hozzá felaprított uborkát, hagymát, kaprot és kefirt.

Zöldségleves pitypanggal és a homoktövissel (4 adag)

3db cékla, 3 db sárgarépa, 300 g káposzta, 3 uborka, 0,5 csésze tejföl, 0,5 csésze homoktövis lé Bio2You, 20 pitypang virágai, 1,2 liter víz. Forraljuk fel a vizet, adjunk hozzá egy kevés citromlevet, tegyük bele a reszelt sárgarépát, céklát és káposztát. Újra forraljuk fel majd lehűtjük. Adjunk hozzá apróra vágott uborkát, tejfölt, homoktövis levet és pitypang virágokat amiről eltávolítottuk a zöld részeket.

Sütőtök leves homoktövissel

200 g sütőtök, 0,5 csésze homoktövis lé Bio2You, 0,5 l víz. Kockákra vágott sütőtököt leöntjük forró vízzel és főzzük 10 percig. Hűtsük le szobahőmérsékletre és adjunk hozzá homoktövis levet.

Desszertek

Bio2You homoktövis lé tejszínhabbal és tojás sárgájával

1 csésze homoktövis lé Bio2You, 4 evőkanál cukor, 2 tojás sárgája, 150 g tejszín. Verjük fel a tojás sárgáját cukorral habosra, adjunk hozzá homoktövis levet, öntsünk tálkákba és hűtsük le a hűtőben, tejszínhabbal tálaljuk.

Sült alma homoktövissel és a fekete ribizlivel (1 adag)

1 alma, 1 evőkanál homoktövis lé Bio2You, 1 evőkanál fekete ribizli összetört cukorral. Az almából kivágjuk a közepét, beleöntjük a homoktöves levet, és beletöltjük fekete ribizlit cukorral. Az almát beteszünk egy lábosba, hozzáadunk egy kis vizet és pároljuk 7-10 percig fedett lábosban.

Homoktövises mártás

A Bio2You homoktövis levet lehet használni, mint érdekes öntetet különböző pudingokhoz, palacsintákhoz, stb. A homoktövis lét összekeverjük tejjel és sűrű állagú öntetet kapunk.

Joghurt

Keverje össze a Bio2You homoktövis levet tejjel 1:1 arányban.

Zselé

1 liter homoktövis lé, 1 kg cukor, 10-12 g zselatin. Mindent keverjünk össze, és főzzük 30 percig, hogy az eredeti mennyiség 1/3-t kapjuk. Hűtsük le és öntsük formákba.